10 Ιουλ 2017

Ιστορικά τεκμήρια πρακτικών Μετατόπισης: από την Κύπρο στην Ελλάδα Οι Άγγλοι, όπως και οι βενιζελικοι στην Ελλάδα ακόμα και μπροστά στην ακροδεξιά βία, κατάφερναν να κατηγορήσουν τους…κομμουνιστές: η σύλληψη τουρκοκυπρίων αριστερών για τα επεισόδια ακροδεξιών τ/κ, Όπως και η σύλληψη κομμουνιστών την Ελλάδα την δεκαετία του 1930 μετα από ακροδεξιά επίθεση σε εβραϊκό συνοικισμό..
Τα πιο κάτω κείμενα κυκλοφορήσαν στο ίντερνετ και αναδημοσιεύονται εδώ σαν τεκμήριο μετατόπισης μιας άλλης εποχής – από δεκαετία 1930 μέχρι 1950. Αλλα και οι σημερινές μετατοπίσεις δεν είναι και δραματικά διαφορετικές. Είδαμε τους απολογητές των τραπεζών να κατηγορούν άλλους [και συχνά όσους έκαναν κριτική στις τράπεζες] ότι είχαν σχέσεις μαζί τους..
Το πρώτο τεκμήριο από την Κύπρο την δεκαετία του 1950, το αναδημοσίευσε ο Κ. Τζιαμπαζης. Τα επόμενο από την Ελλάδα δημοσιεύτηκε με ένα εξαιρετικό κείμενο του Α. Σκορδιλη. Απόλυτα διεισδυτικού στις ιστορικές προεκτάσεις.

Μια επιστολή του Ντερβις Καβαζογλου για τους συλληφθέντες τ/κ αριστερούς – τότε που η τουρκοκυπριακή δεξιά καλούσε τους βρετανούς να την απαλλάξουν από την αριστερή πολιτική συγκρότηση – η ελληνοκυπριακή δεξιά το έκανε το 1948
Κ. Τζιαμπαζης
Το βρήκα στο αρχείο μου και το μεταφέρω εδώ. Θεωρώ ότι  πολλοί ε/κ ενδιαφέρονται να μάθουν για τη ζωή του Καβάζογλου
Η επιστολή Ντερβίς Καβάζογλου από τις Κεντρικές φυλακές εκ μέρους 20 τ/κ πολιτικών κρατουμένων.
«Διαβάσαμε τις δηλώσεις του δρ. Κουτσιούκ στην εφημερίδα «Σάυπρους Μέιλ» της 28ης Απριλίου 1956, που όπως γίνεται αντιληπτό αναφέρονται σε μας. Η είδηση είναι η ακόλουθη: «Ο δρ. Κουτσιούκ είπε ότι τα γεγονότα της Τρίτης και της Τετάρτης, που ακολούθησαν το φόνο ενός Τούρκου αστυνομικού, οφείλονται στην εκμετάλλευση της κατάστασης από τους κομμουνιστές. Προέρχονται από μια φιλοκομμουνιστική Λέσχη που έχει τώρα κλειστεί και είκοσι από τους ηγέτες της έχουν συλληφθεί».
Εμείς οι είκοσι Τούρκοι κρατούμενοι που βρισκόμαστε τώρα στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας, καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις του δρ. Κουτσιούκ, που είναι αντίθετες προς την αλήθεια. Πιστεύουμε και επιμένουμε ότι είναι προς όφελος των δυο κοινοτήτων της Κύπρου να ζουν φιλικά σε μια ειρηνική συμβίωση. Ζητούμε από την κυβέρνηση να αρχίσει έρευνες και να δώσει το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας.
Μ’ αυτές τις έρευνες θα καταστεί δυνατό να διελευκανθεί η υπόθεση και να βρεθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι των γεγονότων.
Για τους 20 Τούρκους κρατούμενους
Ντερβίς Α. Καβάζογλου
ΧΑΡΑΥΓΗ 3 Μαΐου 1956

Οι διαχρονικοί υποκινητές της απρόκλητης βίας αριστεροί: ρε κάτι κύκλους που κάνει η άτιμη η ιστορία...

Α. ΣκορδιληΗ νύχτα έγινε μέρα από τις φωτιές που άναψαν σαν σήμερα πριν 86 ακριβώς χρόνια – 29 Ιουνίου 1931 – στον φτωχικό εβραϊκό συνοικισμό Κάμπελ της Θεσσαλονίκης.

Τι συνέβη; Αυτό που συνέβη ήταν ότι φασίστες, μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Εθνική Ένωσις Ελλάς» έβαλαν φωτιά στον φτωχικό συνοικισμό και επιδόθηκαν σε άγριες βιαιοπραγίες κατά των εβραίων κατοίκων του. Σύμμαχος στο πλευρό τους – υποδαυλίζοντας με σειρά πύρινων άρθρων τα βίαια πάθη τους – ήταν η τοπική (φιλοβενιζελική) εφημερίδα “Μακεδονία”.

Κύλησαν οι δεκαετίες, ο χρόνος “γιάτρεψε” τις σκοπιμότητες των καιρών, τα τότε  συμβάντα τους είναι πλέον αντικειμενικά καταγεγραμμένα από την ιστορία, όπως πιο πάνω περιληπτικά σας τα γράψαμε, σήμερα κρίνονται ως αδιαμφισβήτητα.

Τότε; Τότε, όπως μπορείτε να διακρίνετε και στο εξώφυλλο της τότε εφημερίδας που εικονογραφεί την περιληπτική ανάρτησή μας, ως υποκινητές της απρόκλητης βίας προσφέρονταν στη κοινή γνώμη αντί των διαταραγμένων φασιστών αυτοί που κατά κανόνα εκείνους τους καιρούς προσφέρονταν, δηλαδή οι αριστεροί. Αυτοί οι ίδιοι ντε – καλά, δε διαβάσατε τις δηλώσεις του; - οι οποίοι από τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γιό τού από τα γεννοφάσκια βενιζελικού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – προσφέρονται και σήμερα.


Ρε κάτι κύκλους που η άτιμη η ιστορία κάνει…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου